Şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a convocat în şedinţă extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin (CJSU), întrunit astăzi, 11 august 2021, la sediul Palatului administrativ.

În cadrul şedinţei a fost adoptată Hotărârea nr. 91/11.08.2021 privind constatarea încadrării în limitele de incidenţă cumulată la 14 zile, conform datelor preluate de pe Alerte ms.ro în data de 11.08.2021 şi dispunerea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 la nivelul județului Caraș-Severin, conform HGR nr.826/2021.

Prin hotărârea amintită s-a aprobat Anexa nr.1 referitoare la Încadrarea în limitele de incidenţă cumulată la 14 zile, la nivelul localităţilor / județului Caraș-Severin, conform datelor preluate de pe Alerte ms.ro în data de 11.08.2021, ce conţine nota referitoare la faptul că, în platforma Corona-Forms, 5 dintre cele 7 persoane confirmate pozitiv din comuna Buchin au domiciliul stabil în municipiul Caransebeş, dar rezidenţa este de fapt în satul Valea Timișului. Ca urmare a acestui fapt, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a recalculat, în data de 11.08.2021, pe baza datelor deţinute, incidența la nivelul comunei Buchin, incidenţa reală fiind de 3,46 / 1000 de locuitori.

Măsurile pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic la nivelul judeţului Caraş-Severin şi pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 sunt prevăzute în Anexa nr. 2 la hotărâre.

Dintre măsurile care se aplică pentru comuna Buchin amintim:

,, (…)

  1. Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt interzise;
  2. Se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber;
  3. Organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) este interzisă;
  4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este interzisă. (…)
  5. Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este interzisă;
  6. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană;
  7. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile (12.08.2021-25.08.2021), urmând a fi reevaluate la finalul acestei perioade, pe baza analizei prezentate de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin.

Hotărârea intră în vigoare începând cu data de 12.08.2021 şi este valabilă pentru toate unităţile administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Caraş-Severin, conform Anexei nr. 2.

În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin de astăzi, prefectul Cristian Gâfu a făcut din nou apel la responsabilitatea civică, subliniind necesitatea vaccinării ca măsură sigură şi eficientă de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV 2, având în vedere apariţia în judeţul Caraş-Severin a noi cazuri de infecţie în ultimele 14 zile.

Hotărârea CJSU nr. 91 din 11.08.2021 se regăseşte pe site-ul instituţiei, accesând link-ul: https://cs.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/.