Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă-25.06.2021

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a convocat în 25 iunie 2021 Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară, având în vedere avertizările meteorologice de tip cod portocaliu, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, care afectează judeţul Caraş-Severin. Fenomenele vizate sunt vijelii puternice, grindină, cantități de apă importante, interval de valabilitate 25 iunie 2021, ora 14:00 – 26 iunie 2021, ora 06:00, precum şi val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat, interval de valabilitate 25 iunie 2021.

 În acest sens, Instituţia Prefectului-Judeţul Caraş-Severin a transmis o adresă către toate unităţile administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Caraş-Severin şi membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă referitoare la avertizările meteorologice, în care au fost dispuse măsurile care se impun în aceste condiţii.

În cadrul şedinţei, prefectul a amintit că în municipiul Reşiţa au fost amenajate, de către primărie, două puncte de prim-ajutor, unul amplasat în Parcul Cărăşana şi al doilea în Parcul Tricolorului.

De asemenea, în oraşul Bocşa, administraţia publică locală a pus la dispoziţia farmaciilor şi a bisericilor apă potabilă pentru cetăţeni, iar Poliţia locală efectuează patrule în localitate şi oferă apă rece cetăţenilor.