Distribuţie produse de igienă în cadrul POAD

În perioada 22-29 iulie 2021, la nivelul județului Caraș-Severin s-a desfășurat, sub coordonarea prefectului Cristian Gâfu, distribuția pachetelor cu produse de igienă – tranșa 4, aferentă Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD, program al Uniunii Europene derulat prin intermediul Guvernului României, prin Autoritatea de Management care este Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Numărul de pachete distribuite la nivel de județ este de 12.625 de pachete și constau în produse de igienă: pastă de dinți, detergent, săpun lichid, periuțe de dinți, etc.

Beneficiarii finali sunt: membrii familiilor și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, precum și persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă.

Distribuția în fiecare localitate se realizează de către reprezentanţii primăriilor, în termen de 45 de zile calendaristice de la recepţia pachetelor cu produse de igienă pentru beneficiarii finali din categoriile venit minim garantat și alocaţie pentru susţinerea familiei și, în continuare, în termen de 15 zile calendaristice pentru celelalte categorii, conform prevederilor stabilite prin OUG nr. 84/2020, cu modificările și completările ulterioare.