Mesajul Prefectului Judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului

„Astăzi, 5 iunie, întreaga  planetă sărbătoreşte Ziua Mondială a Mediului. Este o zi în care atenția noastră se îndreaptă asupra necesităţii protejării mediului înconjurător.
Caraş-Severinul reprezintă o adevărată comoară în trezoreria naturală a României şi este datoria fiecărui cărăşean să protejeze şi să conserve minunăţiile naturale cu care Dumnezeu ne-a înzestrat judeţul. Numai prin responsabilitate şi simţ civic, generaţiile viitoare vor putea asculta şuierul încântător al cascadei de la Beuşniţa, vor putea să-şi oglindească chipurile în luciul apei de la Ochiul Bei, vor admira măreţia Dunării la Cazane, se vor juca de-a „Cireşarii“ în peştera Comarnic sau vor hoinări prin pădurile virgine ale Caraşului.

Cu toţii putem contribui semnificativ la ameliorarea şi protejarea mediului înconjurător, fie că e vorba de întreţinerea parcurilor, a spaţiilor verzi, a grădinilor, a râurilor, a lacurilor sau a pădurii.

Ziua Mondială a Mediului reamintește anual omenirii cât de frumoasă este natura, dar  în acelaşi timp şi cât de periculoasă poate deveni dacă nu  avem grijă de ea. Este important ca fiecare dintre noi să înțeleagă că trăim într-o simbioză cu mediul înconjurător şi că întreaga planetă este casa noastră şi  trebuie să o îngrijim ca atare.
De Ziua Mediului să urăm „Naturii“ viaţa lungă, să ieşim din case şi să ne bucurăm de ea, dar să nu uităm  s-o îngrijim!“