Şedinţa Comisiei de Dialog Social-29.09.2021

Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin a organizat în data de 29 septembrie 2021, la sediul Palatului Administrativ, şedinţa Comisiei de Dialog Social a Judeţului Caraş-Severin, având ca tematică următoarele puncte aflate pe ordinea de zi:

  1. Informare cu privire la activitățile de autorizare și monitorizare a furnizorilor de formare profesională a adulților în conformitate cu OG. nr.129/2000, privind formarea profesională a adulților, cu modificările și completările ulterioare prezentată de Elena Solomonesc, directorul executiv al Agenţiei Judeţene  pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Caraş-Severin.
  1. Informare privind constituirea numărului de clase (clasa a IX și anul I pentru învățământul profesional și tehnic) conform planului de școlarizare din județul Caraș-Severin pentru anul școlar 2021-2022, prezentată de prof. Ion Chiosa, inspector şcolar pentru învăţământul profesional şi tehnic din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.
  2. Informare privind stadiul încheierii contractelor de deszăpezire pentru sectoarele de drum aflate în administrarea Secţiei de Drumuri Naţionale Caransebeş și ale Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraș-Severin, precum și situația stocurilor de materiale pentru sezonul rece 2021-2022. Situaţia referitoare la activitatea de deszăpezire a drumurilor naţionale a fost prezentată de Ioan Boba, Şef Secţie din cadrul Secţiei de Drumuri Naţionale Caransebeş, iar informaţii despre drumurile judeţene a oferit Marius Isac, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.
  1. Raport privind rezultatul controalelor efectuate la unități de abatorizare și comercializare carne și produse din carne, prezentat de Isabelle Videscu, comisar şef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Caraș-Severin şi de Pavel Borchescu, directorul executiv al Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin.

În cadrul şedinţei, prefectul Cristian Gâfu a informat că începând din data de 25 octombrie 2021 va efectua verificări la bazele de deszăpezire din judeţ, dar şi la dispeceratul Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraş-Severin.

De asemenea, prefectul a solicitat nominalizarea operatorilor economici la care au fost constatate nereguli în urma controlului mixt efectuat la unitățile de abatorizare și comercializare carne și produse din carne.

Totodată, a solicitat realizarea de noi controale mixte de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Caraș-Severin împreună cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin la operatorii economici care comercializează carne şi produse din carne precum şi recoltarea de probe pentru depistarea potenţialului surplus de apă din carne, având în vedere sesizările primite.