Şedinţa Comisiei de Dialog Social a Judeţului Caraş-Severin, din 27.05.2020

Astăzi, 27.05.2020, Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin a organizat şedinţa Comisiei de Dialog Social a Judeţului Caraş-Severin, având următoarea ordine de zi:

 

  1. Spitalele din Caraș-Severin în anul 2020 – grad de încadrare cu personal de specialitate (medici și asistenți medicali), programe de dotare cu aparatura medicală, contracte încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate a Județului Caraș-Severin.
  2. Informare privind conformarea voluntară la plata obligațiilor fiscale și măsurile de executare silită întreprinse în vederea recuperării arieratelor bugetare.
  3. Diverse – aprobarea minutei încheiate cu ocazia şedinţei Comisiei de Dialog Social a Judeţului Caraş-Severin din data de 26.02.2020.

.

La punctul 1 al şedinţei, Cristian Gâfu  a subliniat faptul că unele unităţi medicale din judeţ, dar mai ales Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, se confruntă cu o lipsă majoră de personal medical şi a îndemnat la dialog şi găsirea de soluţii pentru suplinirea acestui deficit de personal medical. De asemenea, prefectul a ţinut să aprecieze efortul colectiv de care au dat dovadă angajaţii unităţilor medicale angrenate în lupta contra COVID-19, pe toată perioada care a trecut de la începutul pandemiei şi până acum.

 

La punctul 2, prefectul a scos în evidenţă faptul că organele de control fiscal au datoria ca, mai ales  în această perioadă în care se încearcă repornirea economiei, să dea dovadă de profesionalism şi să sprijine agenţii economici prin controale cu caracter de informare şi prevenţie, cu sfaturi şi măsuri concrete de ajutor, pentru ca aceştia să-şi poată desfăşura activităţile în cadru legal. Cristian Gâfu  a atentionat că organele de control care vor lua măsuri abuzive nu fac decât să frâneze relansarea economică.