Ședința Comitetului Consultativ de Dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice-25.11.2021

Instituția Prefectului-Județul Caraș-Severin a organizat astăzi, 25 noiembrie 2021, în sistem online, ședința Comitetului Consultativ de Dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice din  judeţul Caraş-Severin, în cadrul căreia au fost abordate următoarele puncte aflate pe ordinea de zi:

  1. Verificarea respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor în unităţile de alimentaţie publică şi în magazine la comercializarea produselor alimentare uşor perisabile.

Informarea a fost prezentată de Lavinia Griza din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Caraş-Severin.

  1. Informare privind situaţia monumentelor istorice şi a monumentelor de for public dedicate eroilor din Judeţul Caraş-Severin

A fost prezentată o informare de Nicoleta Moise, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Caraş-Severin și un alt material de Ștefan Popescu, reprezentantul Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor ,,Regina Maria” Filiala Caraş-Severin.

În cadrul ședinței, prefectul Cristian Gâfu a semnalat o problemă referitoare la sistarea furnizării serviciilor de utilitate publică (gaz, energie electrică etc.) fără notificarea prealabilă a consumatorilor din partea furnizorilor și a solicitat Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Caraş-Severin să efectueze verificări în limita competențelor legale. De asemenea, a solicitat intensificarea controalelor la operatorii economici care comercializează produse alimentare, având în vedere apropierea sezonului sărbătorilor de iarnă.

În ceea ce privește monumentele, prefectul Cristian Gâfu a solicitat Direcţiei Judeţene pentru Cultură Caraş-Severin să verifice situația privind preluarea monumentelor în administrarea autorităților publice locale și modul în care sunt întreținute.