Şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice-29.09.2021

Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin a organizat astăzi, 29 septembrie 2021, şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice din judeţul Caraş-Severin, în cadrul căreia au fost abordate următoarele puncte aflate pe ordine de zi:

  1. Informare privind modul de prescriere, eliberare și decontare a medicamentelor gratuite și compensate în tratamentul ambulatoriu, prezentată de dr. Laurenţiu Mărţuică, director executiv adjunct-medic şef al Casei de Asigurări de Sănătate a Judeţului Caraş-Severin.
  2. Măsuri întreprinse de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Caraş-Severin pentru recuperarea arieratelor bugetare. Informarea a fost prezentată de Olivia Roată din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Caraş-Severin.

Şedinţa a debutat cu o melodie dedicată persoanelor vârstnice, în semn de respect şi preţuire faţă de persoanele vârstnice, sărbătorite în data de 1 octombrie, când este marcată oficial Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.

În cadrul şedinţei, dr. Laurenţiu Mărţuică a recomandat populaţiei să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2, vaccinarea fiind soluţia pentru a stopa pandemia de Covid-19.

În acest sens, Vasile Cocoşilă, preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice, prezent în sală, a solicitat informaţii referitoare la centrele de vaccinare unde se administrează doza a treia de vaccin (booster), având în vedere că persoanele vârstnice pe care le reprezintă doresc să se vaccineze şi cu a treia doză.

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a precizat că cetăţenii se pot vaccina în cele 13 centre de vaccinare din judeţ, fără programare. În plus, Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a menţionat că pe site-ul instituţiei https://asp-caras.ro/ se regăsesc datele de contact ale centrelor de vaccinare din judeţ.