Şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin-15.10.2021

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin (CJSU), care s-a întrunit astăzi, 15 octombrie 2021, în şedinţă extraordinară, la sediul Palatului administrativ.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin s-a întrunit ca urmare a necesităţii de a institui noi măsuri în unele localităţi din judeţul Caraş-Severin, pe baza incidenţei cumulate la 14 zile a cazurilor de Covid-19.

Astfel, a fost adoptată Hotărârea nr. 135/15.10.2021 privind constatarea încadrării în limitele de incidenţă cumulată la 14 zile, conform datelor preluate de pe Alerte ms.ro în data de 15.10.2021 şi dispunerea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 la nivelul UAT-urilor Sicheviţa, Goruia, Glimboca, Ciclova Română, Zorlenţu Mare, Naidăş, Zăvoi, Răcăşdia, Bolvaşniţa, Brebu, Cărbunari, Copăcele, Vărădia, Dalboşeţ, Teregova, Mehadia şi Bozovici din județul Caraș-Severin, conform HGR nr.1090/2021.

Măsurile pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic la nivelul UAT-urilor Sicheviţa, Goruia, Glimboca, Ciclova Română, Zorlenţu Mare, Naidăş, Zăvoi, Răcăşdia, Bolvaşniţa, Brebu, Cărbunari, Copăcele, Vărădia, Dalboşeţ, Teregova, Mehadia şi Bozovici din judeţul Caraş-Severin se aplică pentru o perioadă de 14 zile (16.10.2021-29.10.2021), urmând a fi reevaluate la finalul acestei perioade, pe baza analizei prezentate de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin.

Hotărârea intră în vigoare începând cu data de 16.10.2021 şi este valabilă pentru localităţile Sicheviţa, Goruia, Glimboca, Ciclova Română, Zorlenţu Mare, Naidăş, Zăvoi, Răcăşdia, Bolvaşniţa, Brebu, Cărbunari, Copăcele, Vărădia, Dalboşeţ, Teregova, Mehadia şi Bozovici, conform Anexei la prezenta Hotărâre.

În hotărâre se precizează că:

,, În unităţile administrativ-teritoriale în care a fost constatată încadrarea în limitele incidenţei cumulate la 14 zile mai mare de 6/1.000 de locuitori, respectiv: Sicheviţa, Goruia, Glimboca, Ciclova Română şi Zorlenţu Mare, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise.

La nivelul UAT-urilor Naidăş, Zăvoi, Răcăşdia, Bolvaşniţa, Brebu, Cărbunari, Copăcele, Vărădia, Dalboşeţ, Teregova, Mehadia şi Bozovici din județul Caraș-Severin se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în spaţiile publice aglomerate, respectiv: pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, etc.

La nivelul UAT-urilor Naidăş, Zăvoi, Răcăşdia, Bolvaşniţa, Brebu, Cărbunari, Copăcele, Vărădia, Dalboşeţ, Teregova, Mehadia şi Bozovici din județul Caraș-Severin se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în proximitatea unităţilor de învăţământ (pe o distanţă de 50 m faţă de unitatea de învăţământ).”

Măsurile corespunzătoare fiecărei localităţi vizate se regăsesc în Anexa la Hotărârea CJSU Caraş-Severin nr. 135/15.10.2021.

Hotărârea CJSU nr. 135/15.10.2021 poate fi consultată pe site-ul instituţiei, accesând link-ul https://cs.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/.