Şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin

O nouă şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin a avut loc astăzi, 30 iunie 2021, la sediul Palatului administrativ, în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 83/30.06.2021. Aceasta prevede măsuri de relaxare pentru toate localităţile din judeţul Caraş-Severin, având în vedere că incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică de 1/1000 locuitori.

Măsurile pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic la nivelul judeţului Caraş-Severin se aplică pentru o perioadă de 14 zile (01.07.2021-14.07.2021), urmând a fi reevaluate la finalul acestei perioade, pe baza analizei prezentate de către Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin.

Hotărârea intră în vigoare începând cu data de 01.07.2021 şi este valabilă pentru toate unităţile administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Caraş-Severin.

În cadrul şedinţei a fost abordat şi punctul privind emiterea unei noi avertizări meteorologice de tip cod portocaliu, care afectează judeţul Caraş-Severin, fenomenele vizate fiind vijelii puternice, grindină, ploi abundente, valabilă în intervalul 30 iunie, ora 14:00 – 1 iulie, ora 06:00, care se adaugă avertizării meteorologice, tip cod portocaliu, de caniculă şi disconfort termic, valabilă în 30 iunie.

În acest sens, Instituţia Prefectului-Judeţul Caraş-Severin a transmis adrese către unităţile administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Caraş-Severin şi membrii CJSU prin care informează asupra avertizărilor meteorologice şi sunt dispuse măsurile care trebuie aplicate.

Hotărârea nr. 83/30.06.2021, Anexa nr. 1 şi Anexa nr. 2 pot fi consultate pe site-ul instituţiei, la secţiunea Activităţi, Situaţii de urgenţă, accesând link-ul https://cs.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/.