Centrul Local de Combatere a Bolilor-25.01.2022

O nouă şedinţă a Centrului Local de Combatere a Bolilor a avut loc astăzi, 25 ianuarie 2022, la sediul Palatului administrativ, ca urmare a depistării unui focar de pestă porcină africană pe fondul cinegetic nr. 08 Delinești din județul Caraș-Severin.

Prin urmare, a fost adoptat Planul de măsuri în cazul evoluției Pestei Porcine Africane la mistreți pe teritoriul județului Caraș-Severin-fondul cinegetic nr. 08 Delinești.

În cadrul ședinței dr. Pavel Borchescu, directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin, a precizat că va solicita intensificarea patrulelor în fondurile de vânătoare în vederea depistării potențialilor mistreți morți și întreprinderii măsurilor imediate de intervenție.

În același timp, prefectul județului Cristian Gâfu a solicitat efectuarea de controale săptămânale și prezentarea unui raport săptămânal din partea factorilor responsabili cu scopul monitorizării evoluției și combaterii pestei porcine africane în județ.

În prezent, la nivelul județului evoluează 40 de focare de pestă porcină africană la mistreț, fiind diagnosticați pozitiv 163 de mistreți.