Galerie foto

Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, 30 de ani de activitate
Data de 2 aprilie a fost instituită prin legea nr. 348 din 2018 ca Zi a Instituţiei Prefectului. Anul acesta evenimentul a avut o însemnătate sporită având în vedere că Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin aniversează 30 de ani de activitate în forma actuală de organizare.
Cu acest prilej, la sediul Palatului Administrativ s-a desfăşurat astăzi o şedinţă festivă a Colegiului Prefectural, la care au participat o parte din foştii prefecţii ai judeţului Caraş-Severin: Liviu Spătaru, Gheorghe Cahniţă, Ioan – Anton Paulescu, Silviu Hurduzeu, Florenţa Albu, Matei Lupu, Preasfinţia Sa Lucian Mic, episcopul Caransebeşului, senatorul Ion Mocioalcă, reprezentanţi ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne, ai instituţiilor judeţene, subprefecţii Cristian Gâfu şi Alin – Cuzma Muntean şi angajaţii instituţiei.

 


Vizită la adăposturile pentru protecţie civilă

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Ioan Dragomir, a vizitat astăzi, 22.03.2022, alături de inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, Ionel – Doru Ionică, trei dintre adăposturile pentru protecţie civilă amenajate în municipiul Reşiţa. Este vorba despre două adăposturi publice de protecţie civilă situate pe strada George Enescu şi adăpostul pentru punctul de comandă al municipiului Reşiţa, amenajat în incinta Spitalului Judeţean – Staţionar 1.

Din punct de vedere al protecției civile, adăpostirea este o măsură specifică de protecţie a populaţiei, a bunurilor materiale, a valorilor culturale şi de patrimoniu pe timpul ostilităţilor militare şi al situaţiilor de urgenţă, împotriva efectelor acestora. Adăposturile de protecţie civilă sunt spaţii special amenajate, verificate periodic pentru a fi menținute în stare de operativitate.

În judeţul Caraş-Severin există un număr de 46 de adăposturi de protecţie civilă, dintre care 33 în municipiul Reşiţa.

Potrivit ISU „Semenic”, la nivelul administrațiilor publice locale există preocupare în a menține în stare de funcționare aceste spaţii, ținând cont și de resursele financiare ale fiecărei unităţi administrativ – teritoriale.

Deşi a fost de părere că adăposturile verificate necesită îmbunătăţiri pe alocuri, prefectul judeţului Caraş-Severin s-a declarat mulţumit per ansamblu de condiţiile în care se află acestea la momentul actual.