Galerie foto

Astăzi, 18.09.2020, prefectul judeţului, Cristian Gâfu, s-a deplasat, pentru a doua oară în cursul acestei săptămâni, în zona Cornuţel Banat, pentru a supraveghea operaţiunea de repunere în circulaţie a tronsonului feroviar Reşiţa – Caransebeş, afectat în urma accidentului de duminică, 13.09.2020, când 12 din cele 25 de vagoane ale unui tren de transport marfă care aparţine unui operator privat au deraiat, iar unul s-a răsturnat.

Datorită zonei greu accesibile în care s-a produs accidentul, echipele de intervenţia ale CFR au avut nevoie de mai multe zile pentru a decongestiona locul accidentului şi pentru a se asigura că traficul feroviar poate fi reluat în condiţii de siguranţă pe tronsonul respectiv.

În momentul de faţă, se lucrează la încărcarea mărfii din vagoanele deraiate şi la ridicarea şi transportarea vagoanelor respective iar ulterior se va trece la verificarea instalaţiei electrice şi la repararea şinelor şi a acostamentului.

Conform reprezentanţilor CFR , traficul feroviar ar putea fi reluat în prima parte a zilei de duminică, 20.09.2020


Pe 14 septembrie prăznuim „Înălţarea Sfintei Cruci“, cea mai veche sărbătoare închinată cinstirii lemnului sfânt. Cu această ocazie, prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a participat, alături de reprezentanţi ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne, la pelerinajul religios de pe Muntele Mic, la Crucea Eroilor, eveniment organizat de Episcopia Caransebeşului

În aceasta zi sărbătorim, de fapt, amintirea a două evenimente deosebite din istoria Sfintei Cruci.

Primul moment marcant este găsirea Crucii pe care a fost răstignit Mântuitorul şi înălţarea ei solemnă în faţa poporului de către episcopul Macarie al Ierusalimului, în ziua de 14 septembrie, anul 335, în timpul domniei împăratului bizantin Constantin cel Mare.

Cel de-al doilea eveniment este aducerea Sfintei Cruci de la perşii păgâni, în anul 629, în vremea împăratului bizantin Heraclie. Acesta a depus-o cu mare cinste în biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Este un moment de pioşenie şi de recunoştinţă faţă de Mântuitorul nostru, Isus Cristos, un moment în care fiecare dintre noi caută iertarea păcatelor şi aduce mulţumiri Domnului pentru sacrificiul suprem pe care L-a făcut pentru noi.

Totodată, această sărbătoare, marchează sfârşitul verii şi sosirea toamnei. E perioada anului în care se face bilanţul agricol şi spiritual, momentul în care ne uităm în propriul suflet, cerând iertare pentru greşeli şi căutând mereu să devenim mai buni.

Fie ca Sfânta Cruce să vă ocrotească şi Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă aibă în pază!


Cu prilejul „Zilei Drapelului“, în organizarea Instituției Prefectului – Județul Caraș-Severin și a Garnizoanei Reșița, s-a desfășurat astăzi, 26 iunie 2020, în incinta Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, un ceremonial militar.

În prezența prefectului judeţului, Cristian Gâfu, a subsecretarului de stat al MAI, Dan Stan și a șefilor de arme, drapelul național a fost scos din biserica aflată în incinta unității și înălțat pe catarg.

Slujba de sfințire a drapelului a fost oficiată de Preasfinția Sa Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de un sobor de preoți din Protopopiatul Reșița.


Prefectul judetului, Cristian Gâfu, a participat astăzi, 25 iunie 2020, la ceremonial militar pentru coborârea drapelului.

Premergător Zilei Drapelului Național, în prezenta prefectului și a șefilor de armă, s-a dat “stingerea” pentru drapelul României, denumirea pe care o poartă ceremonialul militar de coborâre a drapelului de pe catarg.

Ceremonia de coborâre a tricolorului a fost desfășurată de efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, drapelul fiind depus în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din curtea unității.

Pe 26 iunie, zi proclamată prin lege drept Ziua Drapelului Național, va fi arborat un nou steag.


Sâmbătă, 20.06.2020, prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, împreuna cu Dan Stan, subsecretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne și Adriana Sărăor, subprefectul județului, au verificat pe teren efectele inundațiilor din localitățile Dezești și Remetea Pogonici.

În cele două localități acționează personal al ISU Caraș-Severin pentru eliminarea apei din locuințele cetățenilor, verificarea structurii de rezistență a clădirilor, funcționarea pompelor de evacuare a apelor pluviale.

De asemenea, s-a discutat cu cetățenii despre aspecte legate de implicarea acestora în lucrări de îmbunătățire a sistemului de protecție contra inundațiilor.


La nivelul de județului Caraș-Severin se derulează în această perioadă mai multe activități legate de Programul Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD, program al Uniunii Europene derulat prin intermediul Guvernului României, prin Autoritatea de Management care este Ministerul Fondurilor Europene.

În acest context, pentru buna derulare a Programului Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, la inițiativa prefectului Cristian Gâfu, s-a organizat o videoconferință a  Grupului de lucru POAD în data de 11 iunie 2020, ora 11.00.


Prefectului județului, Cristian Gâfu, a dat curs invitaţiei inspectorului șef, col. Alexandru Tobă şi a participat astăzi, 29.05.2020, la depunerea jurământului militar de către patru elevi ai școlilor militare de subofițeri ale Jandarmeriei Române.

După depunerea jurământului, Cristian Gâfu a ținut să să adreseze câteva cuvinte întregului efectiv al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraș-Severin:

„Mă simt onorat că sunt astăzi prezent la acest moment, unic în viața unui militar, și profit de acestă ocazie pentru a felicita întreg personalul inspectoratului pentru profesionalismul şi dedicația de care dați dovadă zi de zi în misiunile desfășurate pentru siguranța cetățenilor judeţului Caraș-Severin.

Vă doresc tuturor multă sănătate și succes în executarea misiunilor ce vă revin privind apărarea ordinii şi liniştii publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor.

De asemenea, vreau să vă mulţumesc în numele tuturor cetăţenilor judeţului pentru toată munca depusă pe timpul pandemiei şi vreau să subliniez că rezultatele bune pe care Caraş-Severinul le-a înregistrat în  această  situaţie se datorează dumneavoastră şi celorlalte structuri implicate în bătălia contra COVD-19.”


Prefectul Judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a participat la şedinţa ordinară a Consiliul Judeţean Caraş-Severin, din data de 28.05.202


Astăzi, 27.05.2020, a avut loc şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice din judeţul Caraş-Severin, precum şi şedinţa Comisiei de Dialog Social a Judeţului Caraş-Severin. Printre probleme abordate, prefectul judeţului, Cristian Gâfu, a pus accent pe verificarea surselor de apă potabilă din judeţ,  pe rezolvarea situaţiei pensionarilor care aveau bilete de tratament  pe durata stării de urgenţă şi  a stării de alertă, precum şi pe acoperirea deficitului de medici de familie din judeţul nostru.

 


Astăzi, 21 mai 2020, la ora 10,30, la sediul Palatului Administrativ, s-a desfăşurat şedinţa Colegiului Prefectural Caraş-Severin, cu  următoarea ordine de zi:

  1. Raport de activitate al Direcției de Sănătate Publică a Județului Caraș-Severin pentru perioada ianuarie-aprilie 2020.
  2. Informare cu privire la derularea programului de monitorizare continuă a calității aerului în județul Caraș-Severin – parte integrantă a programului național. Obiective. Probleme întâmpinate.
  3. Informare privind activitatea de control desfășurată pentru identificarea și combaterea muncii nedeclarate. Obligațiile angajatorilor pentru a evita prestarea muncii nedeclarate și consecințele acesteia.

Şedinţa a fost de scurtă durată, prefectul Cristian Gâfu subliniind că în contextul pandemiei este foarte important ca astfel de evenimente să se desfăşoare cât mai punctual, pentru a se respecta cât mai bine normele de prevenire a răspândirii COVID-19. În încheiere prefectul judeţului a ţinut să amintească celor prezenţi că data de 15 mai nu a însemnat sfârşitul pandemiei şi a îndemnat pe toată lumea la respectarea distanţării sociale, precum şi  a normelor de prevenţie, insistând în special pe folosirea măştilor de protecţie.


Marţi, 12.05.2020, prefectul judeţului, Cristian Gâfu, s-a deplasat pe  teren, împreună cu directorul Direcţiei  Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, ing. Horaţiu Simion şi cu şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Caransebeş, ing. Ioan Boba, pentru a verifica stadiul lucrărilor de întreţinere periodică derulate pe DN 58, Caransebeş – Reşiţa, pe porţiunea km 3+500 – 14+960. Pe tronsonul menţionat se frezează asfaltul vechi, în strat de 4 cm şi se înlocuieşte cu un strat tot de 4 cm de covor asfaltic BA16.