Permise auto și înmatriculări

IMPORTANT:

Începând cu data de 17.06.2020, noile tarife pentru contravaloarea permiselor de conducere și a certificatelor de înmatriculare sunt următoarele:

  • PERMISE DE CONDUCERE:                 89 LEI/BUC
  • CERTIFICATE DE ÎNMATRICULARE:    49 LEI/BUC

Având în vedere Planul de măsuri nr.3837790/07.05.2020 privind reluarea activității de examinare la nivelul serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor în condițiile încetării stării de urgență și Dispoziția Direcției regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor nr. 3837834/15.05.2020, începând cu data de 02.06.2020, se va relua activitatea de examinare la proba practică a candidaților în vederea obținerii permisului de conducere.

Candidații care au fost programați pentru susținerea probei practice în perioada în care această probă a fost suspendată, au fost de principiu, programați automat, chronologic, conform zilei corespunzătoare programării anterioare după cum se poate vedea aici

nformaţiile necesare privind valabilitatea documentelor expirate sau care expiră în perioada stării de urgenţă, cum ar fi permise de conducere, autorizaţii provizorii de circulaţie, dovezi pentru permise sau certificate de înmatriculare, pot fi accesate aici

Modalitatea de operaţiune a radierii din circulaţie a unui vehicul uzat, participant în cadrul programului  „RABLA“, care se aplică din 26.03.2020, poate fi accesată aici

IMPORTANT:

Pentru evitarea aglomerării de persoane la sediile serviciilor teritoriale precum şi pentru prevenirea răspândirii COVID-19, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor informează că, în perioada 16-31.03.2020, activităţile specifice de înmatriculare şi preschimbare a permiselor de conducere se soluţionează exclusiv în baza unei programări online. Programările vor fi făcute pe site-ul oficial al instituţiei, www.drpciv.ro, secţiunea Programări online.

Pentru operaţiunile care nu se regăsesc la secţiunea online – pasul 2, vă rugăm să consultaţi site-ul Instituţiei Prefectului şi să respectaţi cu stricteţe indicaţiile personalului de la ghişee.

Accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare va fi permis doar titularilor, după caz persoanelor mandatate/delegate, în baza programărilor online şi a actului de identitate în original. Solicităm tuturor persoanelor care sunt programate să respecte ora de programare şi să evite aşteptarea suplimentară în spaţiile destinate publicului.

Activităţile de audienţe, atât la sediul DRPCIV, cât şi la sediile serviciilor publice comunitare teritoriale, vor fi suspendate în perioada 11-31.03.2020, eventualele probleme pe care intenţionaţi să le semnalaţi urmând a fi transmise prin corespondenţă poştală sau e-mail.

Pentru desfăşurarea în condiţii normale a activităţii, contăm pe înţelegerea dumneavoastră.

 

IMPORTANT: Începând din data de 8 iunie 2018, contravaloarea taxelor se poate achita şi la ghişeele CEC BANK.