Programul pentru școli al României 2017-2023

Comisia pentru aplicarea prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 640/2017, coordonată de Cristian Gâfu, Prefectul județului Caraș-Severin, a avut în vedere în luna aprilie 2021 analizarea cadrului legislativ pentru buna derulare a distribuției produselor (lapte UHT, corn/biscuiți și mere) aferente Programului pentru școli al României 2017-2023 implementat în unitățile de învățământ din județul Caraș-Severin.

În acest sens, reprezentanții Consiliului Județean Caraș-Severin și cei ai Primăriei Municipiului Reșița au participat în data de 5 aprilie 2021 la o videoconferință organizată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în contextul schimbărilor legislative din domeniu, în vederea identificării unor soluții viabile pentru buna implementare a programului la nivel local.

Grupul de lucru din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin a realizat centralizarea lunară și verificarea anexei 4 – Evidența unică a numărului de porții de fructe (măr), lapte UHT și produsele de panificație, consumate de preșcolarii și elevii prezenți la cursuri conform catalogului, de la unitățile de învățământ din județul Caraș-Severin, pentru luna martie 2021 și de asemenea, a verificat documentele justificative depuse de furnizori. Totodată, au fost redactate caietele de sarcini și referatele aferente măsurilor educative care însoțesc distribuția fructelor în anul școlar 2020-2021, respectiv măsurile educative care însoțesc distribuția laptelui în anul școlar 2020-2021.