Şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Ioan Dragomir, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin (CJSU), în cadrul unei şedinţe extraordinare, desfăşurată astăzi, 18 martie 2022, la sediul Palatului administrativ.

CJSU Caraş-Severin a adoptat Hotărârea nr. 30/18.03.2022 privind înlocuirea anexei la Hotărârea CJSUCS nr. 28/14.03.2022 privind stabilirea locaţiilor de cazare pentru cetățenii străini sau apatrizii aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina, la nivelul județului Caraș-Severin, precum şi Hotărârea nr. 31/18.03.2022 privind stabilirea operatorilor de transport rutier de persoane și a capacităților de transport disponibile pentru cetățenii străini sau apatrizii aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina la nivelul județului Caraș-Severin.

Astfel, a fost actualizată lista locaţiilor de cazare pentru cetăţenii care provin din zona conflictului armat din Ucraina, prin suplimentarea acesteia cu un număr de patru locaţii faţă de cele patru identificate şi verificate iniţial. Prin urmare, în judeţul Caraş-Severin există în acest moment 8 locaţii care pot oferi cazare, cu un număr total de 289 de locuri. Locațiile de cazare au  fost verificate de o comisie mixtă, constituită prin Ordin al Prefectului,  formată din reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Semenic” al județului Caraș-Severin, Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor și ai Instituției Prefectului – Județul Caraș-Severin.

Hotărârea CJSU Caraș-Severin nr. 30, precum şi lista locaţiilor de cazare pot fi consultate aici.

De asemenea, Hotărârea CJSU Caraș-Severin nr. 31 stabileşte operatorii care pot asigura transportul rutier al cetăţenilor care provin din zona conflictului armat din Ucraina pe perioada staţionării temporare sau a tranzitării teritoriului României. Atât hotărârea, cât şi lista transportatorilor pot fi consultate aici.

La finalul ședinței, prefectul judeţului Caraş-Severin, Ioan Dragomir, a solicitat să fie informaţi administratorii locaţiilor verificate, dar declarate necorespunzătoare, în legătură cu deficienţele constatate de către membrii comisiei mixte, existând posibilitatea ca unii dintre aceştia să fie interesaţi să aducă îmbunătăţirile necesare, astfel încât şi locaţiile respective să fie incluse pe lista celor stabilite ca spaţii de cazare.