Controale la nivelul unităților de învățământ în contextul implementării Programului pentru școli al României 2017-2023

Pe perioada grevei generale declanșată de către sindicatele din învățământul preuniversitar, în județul Caraș-Severin au fost distribuite produsele din cadrul Programului pentru școli al României 2017-2023 acolo unde personalul nu a fost în grevă și unde elevii au fost prezenți la cursuri.

Prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir, a dispus controale la nivelul unităților de învățământ din județul Caraș-Severin în contextul implementării Programului pentru școli al României 2017-2023 la nivelul județului Caraș-Severin.

În acest context, în luna mai 2023, pe parcursul cursurilor școlare,  s-au efectuat 4 controale pe linie sanitară în vederea verificării distribuției și depozitării în condiții de igienă și siguranță a produselor (lapte UHT, produse de panificație și mere) aferente Programului pentru școli al României 2017-2023. Cu ocazia controalelor nu au fost identificate deficiențe.

Până la finele lunii mai 2023 un număr de 192 de unități școlare au desfășurat măsuri educative fără solicitare de ajutor financiar din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) în cadrul orei de educație pentru sănătate, a orei de biologie, de dirigenție etc., iar în perioada 18.05.2023 – 24.05.2023 s-a derulat măsura educativă cu finanțare FEGA, în cadrul a 10 unități de învățământ de pe raza județului Caraș-Severin.

Grupurile de lucru constituite la nivelul Consiliului Județean Caraș-Severin și a primăriilor Reșița și Oțelu Roșu au verificat centralizarea lunară și anexa 4 – Evidența unică a numărului de porții consumate de preșcolarii și elevii prezenți la cursuri, conform catalogului de la unitățile de învățământ.