Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat planul de măsuri pentru perioadele de caniculă

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Ioan Dragomir, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin (CJSU) în cadrul unei şedinţe extraordinare, desfăşurată astăzi, 22 iunie 2022, la sediul Palatului administrativ.

CJSU Caraş-Severin a adoptat Hotărârea nr.36/22.06.2022 pentru aprobarea Planului de măsuri privind prevenirea şi atenuarea efectelor temperaturilor ridicate asupra populaţiei (caniculă) pe perioada sezonului estival (iunie-septembrie) 2022, la nivelul județului Caraș-Severin.

Planul aprobat prevede realizarea acțiunilor pentru prevenirea, atenuarea și limitarea efectelor negative ale caniculei și potențialelor stări de urgență care se pot produce în perioada sezonului estival 2022, precum și menținerea unui climat de normalitate.

Temperaturile ridicate constituie factori de risc pentru desfăşurarea normală a activităţilor economice şi sociale, iar persistenţa acestora pe o perioadă mare de timp poate influenţa negativ starea de sănatate a populaţiei, îndeosebi a celei din grupele de risc major.

Monitorizarea acestor fenomene meteorologice periculoase se realizează atât de către instituţiile de specialitate, cât şi de către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, în vederea iniţierii măsurilor operative de intervenţie.

Planul de măsuri integral, care conține prezentarea detaliată a atribuțiilor ce revin instituțiilor implicate, precum și recomandările adresate populației pentru a fi în siguranță pe perioada caniculei, poate fi consultat accesând acest link: https://cs.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/.