Controale privind derularea Programului pentru școli al României 2017-2023

Coordonatorul Comisiei pentru aplicarea prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 640/2017, cu modificările și completările ulterioare, prefectul Județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir, a dispus controale la nivelul unităților de învățământ din județul Caraș-Severin în contextul implementării Programului pentru școli al României 2017-2023 la nivelul județului Caraș-Severin.

În acest context, în luna iunie 2023, pe parcursul cursurilor școlare, s-au efectuat 4 controale pe linie sanitară în vederea verificării distribuției și depozitării în condiții de igienă și siguranță a produselor (lapte UHT, produse de panificație și mere) aferente Programului pentru școli al României 2017-2023. Cu ocazia controalelor nu au fost identificate deficiențe.

Până la finele anului școlar 2022-2023 unitățile școlare participante în program au desfășurat măsuri educative fără solicitare de ajutor financiar din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) în cadrul orei de educație pentru sănătate, a orei de biologie, de dirigenție etc.

Grupurile de lucru constituite la nivelul Consiliului Județean Caraș-Severin și al primăriilor Reșița și Oțelu Roșu au verificat centralizarea lunară și anexa 4 – Evidența unică a numărului de porții, consumate de preșcolarii și elevii prezenți la cursuri, conform catalogului de la unitățile de învățământ.