Începe distribuirea pachetelor cu alimente în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD

În perioada 21-25 aprilie 2023, la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Caraș-Severin se vor livra, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Caraș-Severin, pachetele cu alimente aferente Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD, program al Uniunii Europene derulat de Guvernului României prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Numărul de pachete cu alimente distribuite la nivel de județ este de 12.625. Acestea conțin: făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, conservă pateu de ficat de porc, compot de fructe.

Beneficiarii finali sunt persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, precum și persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, definite conform OUG nr. 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD, cu modificările și completările ulterioare.

Pachetele vor fi livrate beneficiarilor de primăria localităţii de domiciliu în termen de 45 de zile pentru persoanele care se încadrează în categoriile de venit minim garantat și alocaţie pentru susţinerea familiei și, în continuare, în termen de 15 zile calendaristice pentru celelalte categorii, conform prevederilor stabilite prin OUG nr.84/2020.