Programul pentru școli al României 2017-2023

În cadrul Programului pentru școli al României, începând cu data de 08.02.2021, a fost demarată distribuția produselor (lapte UHT, corn/biscuiți și mere) către unitățile de învățământ din județul nostru, în funcție de scenariile existente în contextul pandemiei de Covid-19.

Cristian Gâfu, prefectul județului Caraș-Severin, în calitate de coodonator al Comisiei pentru aplicarea prevederilor Hotărârii de Guvern nr.640/2017, a solicitat instituțiilor cu atribuții în domeniu să efectueze acţiuni de control, conform legislației naționale în vigoare, în vederea asigurării distribuției și depozitării produselor cu respectarea normelor sanitare și sanitar-veterinare, atât la instituțiile școlare din județ, cât şi la producători/furnizori. Astfel,  în luna februarie au fost realizate 19 controale pe linie sanitară în cadrul unităților de învățământ și un control pe linie sanitar-veterinară la un furnizor/distribuitor, nefiind constatate deficiențe și nefiind aplicate sancțiuni.

Pentru implementarea măsurilor educative prevăzute în program şi pentru buna derulare a acestora, se colaborează cu Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, cu primăriile din județ și cu unitățile de învățământ.