Ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin

Prefectul judeţului Caraş-Severin, domnul Ioan Dragomir, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin (CJSU), în cadrul unei şedinţe extraordinare, desfăşurată astăzi, 3 martie 2022, la sediul Palatului administrativ.

În cadrul ședinței, au fost discutate aspecte privind managementul unui aflux masiv de refugiați/persoane strămutate din Ucraina pe teritoriul României.

Menționăm că la nivelul județului Caraș-Severin a fost întocmit un centralizator al potențialelor locații de cazare pe baza informațiilor transmise de primării și de Consiliul Județean Caraș-Severin. Locațiile de cazare urmează a fi verificate de o comisie mixtă, constituită prin Ordin al Prefectului,  formată din reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,, Semenic” al județului Caraș-Severin, Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor și ai Instituției Prefectului-Județul Caraș-Severin.

CJSU face apel către organizații neguvernamentale, asociații, cetățeni etc. să informeze autoritățile locale (primării și/sau structurile Ministerului Afacerilor Interne) în situația în care asigură la nivelul județului nostru cazarea unor cetățeni ucraineni proveniți din zona conflictului armat. Informația este necesară în vederea acordării unui eventual sprijin inclusiv de natură medicală, la nevoie.

Reamintim că persoanele fizice, juridice și organizațiile care doresc să acorde sprijin în cadrul campaniei umanitare ,,Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”, demarată de Guvernul României, pot completa chestionarul online, accesând link-ul https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeyirIDJ2dD-SMm8wPLRxLTdagDQoCxVY-QBn1uE2t7GUZnjQ/viewform.

În cadrul ședinței extraordinare, CJSU Caraș-Severin a adoptat Hotărârea nr. 26/03.03.2022 privind constatarea încadrării în limitele de incidenţă cumulată la 14 zile, conform datelor preluate de pe Alerte ms.ro în data de 03.03.2022 şi dispunerea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 la nivelul UAT-urilor Mehadica și Naidăș din județul Caraș-Severin, conform prevederilor HGR nr.171/2022.

Au fost aprobate măsuri pentru unitățile administrativ-teritoriale de mai jos în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3 / 1.000 locuitori:

UAT Rata incidenței cumulate la 14 zile
MEHADICA 9,2
NAIDĂȘ 3,89

Măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile (04.03. – 17.03.2022), urmând a fi reevaluate la finalul acestei perioade, pe baza analizei prezentate de către Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin.

La nivelul județului Caraș-Severin se menține obligativitatea purtării măştii de protecţie doar de tip medical cu 3 pliuri sau FFP2 (N95), astfel încât să acopere gura şi nasul, în toate spaţiile publice închise şi deschise. Sunt considerate neconforme măştile care sunt confecţionate din material textil şi/sau plastic.

Hotărârea CJSU Caraș-Severin nr. 26/03.03.2022 se aplică din 04.03.2022 și poate fi consultată pe site-ul instituției, accesând link-ul https://cs.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/.