Controale pentru implementarea în bune condiții a Programului pentru școli al României 2017-2023

Coordonatorul Comisiei pentru aplicarea prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 640/2017, cu modificările și completările ulterioare, prefectul Județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir, a dispus controale la nivelul unităților de învățământ din județul Caraș-Severin în contextul implementării Programului pentru școli al României 2017-2023 la nivelul județului.

Astfel, în luna februarie 2023, pe parcursul cursurilor școlare, s-au efectuat 6 controale pe linie sanitară în vederea verificării distribuției și depozitării în condiții de igienă și siguranță a produselor (lapte UHT, produse de panificație și mere) aferente Programului pentru școli al României 2017-2023. Cu ocazia controalelor nu au fost identificate deficiențe.

În perioada următoare în unitățile de învățământ din județ sa vor derula măsurile educative aferente programului, astfel vor fi organizate zile tematice dedicate consumului de fructe, legume și de lapte, produse lactate sau de activități extrașcolare sau abordarea de teme specifice în cadrul curricumului național, inclusiv curricumului la decizia școlii, în cadrul disciplinei opționale „Educație pentru sănătate”.