Livrarea pachetelor cu alimente aferente Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD

În perioada 8 – 14 decembrie, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Caraș-Severin au fost livrate în bune condiții către unitățile administrativ-teritoriale din județ pachetele cu alimente aferente Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD, derulat de Guvernul României, prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Numărul de pachete distribuite la nivel de județ este de 12.625. Acestea conțin: făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei,  zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, conservă pateu de ficat de porc, compot de fructe.

Beneficiarii finali sunt persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, precum și persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă.

Primăriile vor distribui pachetele către beneficiari în termen de 45 de zile calendaristice pentru persoanele care se încadrează în categoriile venit minim garantat și alocaţie pentru susţinerea familiei și, în continuare, în termen de 15 zile calendaristice, pentru celelalte categorii, conform prevederilor stabilite prin OUG nr.84/2020.